Fas’ta polisle halk arasında yaşanan çatışmalar yayılıyor

Fasta_yaanan_atmalar_2Tunus ve Mısır’la birlikte tüm Ortadoğu’ya yayılan isyanlar devam ederken yaşanan olaylar Fas’a da sıçradı. Yoksulluğa karşı eylem yapan halka polisin saldırmasıyla başlayan çatışmada 150’nin üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi

HABER MERKEZİ (04.02.2011)- Afrika ülkelerinden Fas’ta işsizliğin giderek artması üzerine ülkenin en yoksul kentlerinden biri olan Taza kentinde halk sokaklara çıkarak protesto eylemleri yaptı. Yaşanan yoksulluğa karşı halkın yoğun tepkisinin yaşandığı ülkede Taza kentinde çarşamba gününden bu yana polislerle halk arasında yaşanan çatışmalarda 150’yi aşkın kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında eylemcilerle birlikte polislerin de olduğu açıklandı.

Yapılan eylemlerde kamu binalarının zarar gördüğü ve sokaklarda araçların ateşe verildiği Fas hükümetinin yaşanan eylemlerle ilgili halkı sükûnete çağırdığı belirtildi. Fas İletişim Bakanı Mustafa Khelfi AFP’ye yaptığı açıklamada kamu binalarına yapılan saldırıların doğru olmadığını belirtti. Barışçıl eylem hakkını güvenceye alma ve güvenin sağlanması sorumluluğunun görevleri olduğunu açıklayan Khelfi’nin yoksulluğa karşı öfkesi giderek artan halkın tepkilerini görmezden gelen açıklamalarıyla dikkat çekti.

 
Share