G-20 Zirvesine karşı koyalım

0_kriz_kapitalizmAylar önce belirlenen 3-4-5 Kasım tarihlerinde bir araya gelen egemenler, ‘kriz’ vb. başlıklar altında, ezilen milyonlarca emekçinin daha fazla sömürü ve baskı sistemi içerisinden yaşaması için yeni kararlar alacaklar

HABER MERKEZİ (31.10.2011)- Geçtiğimiz Mayıs ayında Fransa’nın De­au­vil­le şeh­r­in­de gerçekleşti­ri­len G-8 zir­vesin­den sonra şimdi de Kasımın başında Fransız Can­nes şeh­r­in­de en güçlü ve et­ki­li 20 gelişmiş ve gelişmekte olan dev­let­le­rin bak­an­ları ve ser­maye sahi­ple­ri te­krardan buluşmayı planlıyor­lar. İMF ve Dünya Ban­k­asının tem­sil­ci­le­ri ile bir araya ge­lecek olan 20′lerin grubu, yani G-20, sosy­al yıkım, ta­s­ar­ruf pa­ket­le­ri ve em­pe­rya­list saldırganlığının yön­tem­le­ri ile krizi aşmanın yol­larını arayacak.

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH) ve Avrupa Demokratik Gençlik Hareketi (ADGH) yazılı açıklama yaparak 3-4-5 Kasım tarihlerinde toplanacak olan G-20 zirvesine karşı Freiburg’ta düzenlenecek olan büyük anti-kapitalist yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

ADHK, ADKH ve ADGH tarafından yapılan açıklamayı yayınlıyoruz;

"Kısa zaman önce Fransa’nın Deauville Şehrinde gerçekleşen G-8 zirvesinden sonra, emperyalist-kapitalist dünya gericiliği G-20 platformu altında, Fransa’nın Cannes şehrinde toplanma kararı almıştır. Aylar önce belirlenen 3-4-5 Kasım tarihlerinde bir araya gelen egemenler, ‘kriz’ vb. başlıklar altında, ezilen milyonlarca emekçinin daha fazla sömürü ve baskı sistemi içerisinden yaşaması için yeni kararlar alacaklar.

G-20 zirvesine karşı oluşturulan ve Gençlik Hareketimizin bizzat içerisinden olduğu anti-kapitalist blok, G-20 zirvesi boyunca, yaygın eylem anlayışından yola çıkarak, Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yapılan eylemlerden bir tanesi olan Freiburg Yürüyüşünü, 5 Kasımda düzenlemektedir. Freiburg yürüyüşü ile birlikte hedeflenen, kapitalizmin köhnemişliğinin alternatifsiz olmadığı ve başka bir dünyayı isteyenlerin kenetleneceği, 2009 Strasbourg karşılaşması niteliğindedir.

ADHK, ADKH ve ADGH olarak, Freiburg’ta düzenlenecek olan büyük anti-kapitalist yürüyüşüne, Almanya Hessen, Nrw, Güney, Kuzey Fransa ve İsviçre merkezli katılım kararı alınmıştır."

 

Yer: Platz der Alten Synagoge - FREİBURG

Tarih: 05.11.2011

Saat: 14.00

 
Share