|
“Tek suçumuz namusumuzla ekmek kazanmak” |
|
ADANA(07.02.2012) – Adana’da bir süredir devam eden işportacılara yönelik zabıta terörü geçtiğimiz ay yapılan tabutlu eylemin ardından 6 Şubat tarihinde bir kez daha işportacılar tarafından protesto edildi. Esnafların kendi kalemlerinden hazırlanan, eyleme çağrı yapan bildirilerin bir haftalık dağıtımının ardından İnönü Parkı’nda bir araya gelen esnaflar basın açıklaması yaptılar. Dağıtılan bildiride ifade edilenler şöyle; “Değerli esnaf arkadaşlarımız, Selamünaleyküm değerli esnaf arkadaşlarımız, maalesef kader gereği hepimizin çoluk çocuk nafakası için yaz, kış demeden sokaklarda hayat mücadelesi veriyoruz. En azından dik durarak namusumuzla, şerefimizle ekmek peşindeyiz. Adana’mızın ileri gelen büyüklerimize gidip biz kötü lanse edip adeta suç makinesi haline getirmeye çalışıyorlar. Bazı belediye yetkilileri bizi ezerek ekmeğimizi elimizden alıyorlar. Şuan evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımız var bugün onlara yarın sıra bize gelir, unutmayın! Biz arkadaşlarımızın eşyalarını almak için ve bize yapılan zulümleri protesto etmek için birleşmeliyiz. Bizler ve sizler yalnız değilsiniz bıçak kemiğe dayandı çözüm konusunda birlikte olup büyük bir mücadele için hep birlikte var olmalıyız. Bu beraberliğin tek sebebi evimize götüreceğimiz ekmek içindir. Arkadaşlar bazı internet sitelerinde ve basın kuruluşlarında bizlerin hayal bile edemeyeceğimiz rakamda kazandığımız söyleniyor. Rakam günlük ciro 500 TL bunu üst düzey yetkililerine yalakaca aktarıyorlar. Sözde çok kazanıyormuşuz bazı belediye yetkilileri sırf rütbesi yükselsin diye bizim üzerimizden prim yapıp kötülüyorlar, zalimin zulmü varsa bizimde allahımız var. Bu yapılan haksızlıklara karşı birleşip hakkımızı savunma zamanıdır. Gün birlik günüdür. Sizleri aynı tarihte aynı saatte aynı zamanda İnönü parkında gecikmezsiz bir şekilde hakkınızı savunmak için bekliyoruz.
Seyyar ve İşportacılar yan yana…06 Şubat Pazartesi”
Hırsızlar dışarı!
Saat 14.30’da İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde, geçtiğimiz günlerde işini kaybetmesinden dolayı durumu protesto etmek için kendisini yakan esnaf arkadaşlarına da değinen açıklamada yaşanan durum özetlenerek basın aracılığıyla zabıtanın demir sopalarla, biber gazları, coplarla esnaflara yapılan saldırıyla estirdiği terör anlatıldı. İsteklerinin yer tahsisi olduğu ifade edilen açıklamada zabıtalar tarafından zorla alınarak el konulan “ekmek tekneleri” nin de derhal geri verilmesi istenildi. Açıklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyen esnaflar burada bekleyerek isteklerinin başkanın kendileriyle görüşerek esnafların sıkıntısını dinlemesi olduğunu ifade ederek,”ekmek davası” “başkan istifa” “yönetim istifa” “hırsızlar dışarı” “esnaf burada başkan nerede” sloganları atıldı.
Belediye Binası önünde yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından kendileri ile görüşmeye gelinmemesi ile birlikte esnaflar mücadelelerinin devam edeceğini belirterek Belediye Binasından ayrıldılar.
|